1 l vettä 2,5 dl ruisjauhoja (karkeista tulee parempaa) (1/2 tl suolaa)
1. Keitä vesi vedenkeittimessä ja kaada se kattilaan. 2. Vispaa veteen ruisjauhot. 3. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä kannen alla 45 min välillä sekoittaen. 4. Anna puuron vielä tekeytyä levyllä ilman lämpöä kannen alla ja mausta halutessasi suolalla.
ekovinkki 1 Tee kerralla ainakin tupla-annos ja laita jääkaappiin. Siitä riittää puuroa viikon tarpeiksi tai yli. Ruispuuroa on sitäpaitsi miellyttävää lämmittää mikrossa, koska se jää löysäksi, toisin kuin kaurapuuro, joka liisteröityy ja ottaa jääkaapissa nopeasti rasian muodon.
ekovinkki 2 Kuumenna aina keittojen ja puurojen vesi vedenkeittimessä, on nopeampaa ja energiatehokkaampaa. Jauhoja ja suurimoita voi myös liottaa etukäteen, jolloin niiden keittoaika lyhenee entisestään tai jopa jättää keittämättä ja tarjota tuorepuurona.
ekovinkki 3 Tarjoa puuro kotimaisten marjojen tai hillon ja soijamaidon kanssa. Soijamaidolla on paljon pienempi hiilijalanjälki kuin lehmänmaidolla ja puuron kanssa maun kanssa ei ole niin tarkkaa.