tag:blogger.com,1999:blog-5036925875860263938.post2445324484554392054..comments2022-03-02T23:59:14.994+02:00Comments on Syömärin päiväkirja: Rajoitukset lisäävät luovuuttaSyömäri Jantunenhttp://www.blogger.com/profile/12776641191146275739noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-5036925875860263938.post-52032971352881532582009-01-15T13:19:00.000+02:002009-01-15T13:19:00.000+02:00Elsa Ervamaa kirjoittaa kirjassaan, Elävä ravinto ...Elsa Ervamaa kirjoittaa kirjassaan, Elävä ravinto näin: "Paitsi auringossa, elintarvikkeita voi kuivattaa jonkin kodissa olevan lämmönlähteen päällä tai vieressä. Näitä ovat lämpöpatterit tai muut lämpöä kehittävät kojeet. Paistinuunissa kuivattaminen onnistuu, kun uunin luukku jätetään auki ja lämpötila säädetään alhaisimmaksi mahdolliseksi."<BR/><BR/>Itse en ole porkkanoita uunissa kuivattanut, näkkäriä kyllä ja hyvin onnistui.Mitä ohuemmaksi porkkanan siivuttaa, sitä nopeammin se kuivuu. Vinkiksi: myös kuivatut omenalastut ovat herkullisia! <BR/><BR/>Kuivattamisesta vielä, olen lukenut ohjeita, joissa omena/porkkanasiivut käsketään asettelemaan ritilälle hienosti limittäin kuten piirakkaan. Viimeaikoina olen kuitenkin vain heittänyt ne epämääräiseksi kasaksi kuivuriin enkä ole huomannut eroa lopputuloksessa.Syömäri Jantunenhttps://www.blogger.com/profile/12776641191146275739noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036925875860263938.post-28391838140031098742009-01-13T18:31:00.000+02:002009-01-13T18:31:00.000+02:00Hei, tämäpä on kiinnostava projekti ja blogi. Se s...Hei, tämäpä on kiinnostava projekti ja blogi. Se siteeraamasi viisaus ei ole kyllä mun vaan on alun perin Jukkiksen. Mutta minulla olisi nyt kysymys. Kuinka tavallisessa uunissa voisi tehdä "aurinkokuivattuja" porkkanoita. Ne kuulostavat hyviltä.<BR/><BR/>MiinaMiina Supinenhttps://www.blogger.com/profile/17440991916447721906noreply@blogger.com