tag:blogger.com,1999:blog-5036925875860263938.post8899699736637491697..comments2022-03-02T23:59:14.994+02:00Comments on Syömärin päiväkirja: Kolme kertaa kiisseliäSyömäri Jantunenhttp://www.blogger.com/profile/12776641191146275739noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-5036925875860263938.post-69215054734770863362009-08-28T16:25:37.065+03:002009-08-28T16:25:37.065+03:00Kiitos vinkistä, täytyypä kokeilla! Punnitse&S...Kiitos vinkistä, täytyypä kokeilla! Punnitse&Säästä on muutenkin hyvä kauppa, olen ostanut sieltä mm. kaikenlaisia kuivattuja vihanneksia ja juureksia nopeuttamaan keittojen ja patojen valmistusta.Lamppuhttps://www.blogger.com/profile/03742102060848916564noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036925875860263938.post-76415449141869393902009-08-27T19:31:11.068+03:002009-08-27T19:31:11.068+03:00Hyvä korvike munalle leivonnassa, kokkaamisessa ja...Hyvä korvike munalle leivonnassa, kokkaamisessa ja ihan silleensäkin on kikhernejauho, eng. gram flour. Oon tehnyt sillä mm. pannareita, makaronilaatikkoa, munakkaita ja tofunugetteja. Siitä tehdään tahnaa/taikinaa, joka käyttäytyy samalla tavalla kuin munamaito kuumennettaessa. Hyvä on lisätä myös leivinjauhetta niin se myös kohoaa vastaavasti kuin muna.<br /><br />Sitä löytyy Punnitse&Säästästä sekä isoina säkkeinä Hämeentien Viivoanista, ainakin.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/07826602885033652052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036925875860263938.post-79661516582558094772009-06-12T14:16:27.617+03:002009-06-12T14:16:27.617+03:00Työläs vaihe on olevinaan se, että teen sen kauram...Työläs vaihe on olevinaan se, että teen sen kauramaidon itse. Ensin jyvät hiutalekoneeseen, sitten hiutaleet veteen turpoamaan. Tunnin päästä kaikki sauvasekottimella rikki ja mössö siivilän läpi. Ei siis kummonen juttu sinänsä, mutta kuitenkin tuplaa leivonnassa syntyvän tiskin ja lisää valmisteluaikaakin tunnilla. Täytyynee varmaan taas joskus kokeilla leipoa kaupan kauramaidostakin.<br /><br />Banaaneita ei itse laittaisi kiisseliin, kun niistä saa jäisinä marjojen kanssa (soseuttamalla) niin hyvää jäätelöä tai sitten huoneenlämpöisinä pirtelöä/sosetta.Syömäri Jantunenhttps://www.blogger.com/profile/12776641191146275739noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5036925875860263938.post-38512057288191743082009-06-10T21:45:49.486+03:002009-06-10T21:45:49.486+03:00Kiitos, kun muistutit kiisseleistä. Ne todella ova...Kiitos, kun muistutit kiisseleistä. Ne todella ovat turhaan unohdettu herkku meidänkin perheessä. Eksoottisin kokeiluni sillä saralla on luultavasti banaanikiisseli. Aika äklöä minun makuuni, mutta perheen tuolloin taaperoikäinen söi ihan himona. <br />Jäi kiinnostamaan, että mikä niissä muffineissa on työlästä..?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00389767883452521112noreply@blogger.com