maanantai 2. helmikuuta 2009

Unohda maito - muista nokkonen!

Matkustin tänään bussissa ja huomasin penkkien selkänojiin liimattuja mainostarroja, joissa luki: "Muista maito - muistat itseäsi". Mainosten sisältö oli tuttua tavaraa, maitoa tarvitaan luiden hyvinvointiin, maitoa tarvitaan osteoporoosin ehkäisyyn, maitoa tarvitaan kahvissa jne..

Yllätyin, kun huomasin, että kampanjan rahoituksen takana oli EU ja Suomen valtio. Eli vähän niinkuin jenkeissä Bushin hallinto, joka tuki mittavasti autoteollisuutta verodollareilla samaan aikaan, kun muualla maailmassa yritettiin saada aikaan sopimuksia päästörajoituksista, niinpä niin..

Kotona huomasin, että muista maito -kampanjalla on myös kotisivut. Iloinen yllätys oli se, että jopa näiltä maitoa lobbaavilta sivuilta löytyi maininta myös kalsiumia sisältävistä kasviksista. Sivuilla oli myös testi omasta kalsiuminsaannista, täytin sen (rehellisesti ilman yhtän maitovalmistetta) ja iloni oli suunnaton, kun tulokseksi tuli riittävä kalsiuminsaanti.

Eli ähäkutti maitolobbarit, kyllä kalsiumin saa pidettyä kunnossa ilman maitoakin, jos vaan on pakastin täynnä takapihalta kerättyä nokkosta! Sen kunniaksi laitankin tuonne päivän resepti-kohtaan uuden nokkosreseptini, josta jopa 50 täyttänyt miespuolinen sukulaiseni piti, oho..

2 kommenttia:

  1. Harmikseni sain tietää tuon testin tehtyäni, että saan liian vähän kalsiumia. Toisaalta tuo testi tuskin otti huomioon kaikkia lähteitä, joista kalsiumia voi päivän aikana saada. Esim. pavuista ei ollut mainintaa eikä myöskään kauramaidon kalsiumia otettu huomioon. Varmaan muutakin jäi huomioimatta, joten en ole aivan vielä kiipeilemässä seinille asian johdosta.

    VastaaPoista
  2. käy osoitteessa www.fineli.fi ja valitse sitten vasemmasta reunasta ravintotekijät - eniten ja vähiten. Sitten laita taulukkoon ravintoaineeksi kalsium ja valitse eritysruokavalio vegaaninen sekä vaihda esim 100 siihen numero 10 paikalle.

    Ja siitä vaan laskemaan! Eipä tässäkään kyllä kaikkea ollut (harmi) mutta aika paljon kuitenkin.

    VastaaPoista