torstai 21. huhtikuuta 2011

Kivittäkää läskit

Tämä jälkikristillinen aikamme on löytänyt uuden jumalan, vatsan. Toisin kuin kristillinen jumala, joka on kolmiyhteinen, tämä on kaksiyhteinen. Vatsan sisältö ja vatsan ympärys muodostavat sen kaksi persoonaa. Vatsan sisältö on tämän jumalan henki ja vatsan ulospäin näkyvä ulottuvuus sen lihaksi tullut inkarnaatio. Ja kuten kristittyjen lihaksi tullut jumala, myös ulospäin näkyvä vatsa kerää helposti ympäristönsä pilkan ja epäluulon. Mutta toki suurenpuoleinen vatsa voi toimia myös armon välittäjänä ja syntisten puolustajana kuten kristittyjen ihmis-jumalan kerrotaan tehneen.

Keitä sitten ovat vatsa-kultin syntiset ja keitä taas fariseukset ja toisten tuomitsijat? Syntisiä tietysti ne, joilta oikeaoppinen vatsan palvominen on unohtunut ja synti eli ahmiminen ottanut jalansijaa elämässä näkyvine seurauksineen. Fariseukseksi kelpaa puolestaan kuka tahansa timmissä kunnossa oleva himoliikkujakarppaajafitnesspilatesmestari, joka oman erinomaisuutensa norsunluutornista jakelee rahvaalle liikunta- ja laihdutus- ja ruuanlaitto-ohjeita.

Samoin kuin kristillisen jumalan palvojat muodostavat seurakunnan, myös vatsanpalvojilla on omat vähintään yhtä riitaisat nurkkakuntansa. Ja koska vatsanpalvontaakin on harrastettu jo maailman sivu, on äitikirkosta tähän päivään mennessä ehtinyt erkaantua ties minkälaista suuntaa ja haaraa (atkinsit, zonet, lautasmallit, raw-foodit jne.), jotka jakelevat ärhäköitä tuomioita toinen toisilleen ja julistavat parhaimmillaan ja pahimmillaan suoria kadotustuomioita toinen toisilleen ja pelastusta yksin oman piirinsä jäsenille.

Mutta jos kristillisen uskon päämäärä on ikuinen elämä isän jumalan ja kaikkien hänen kolmiyhteisten persooniensa sekä enkelien ja muiden pyhien seurassa, niin mikä onkaan vatsa-uskon päämäärä? No tietysti pysyä litteänä kaikissa olosuhteissa ja jos oikein fundamentalisteiksi heittäydytään niin ei sekään riitä, vaan tärkeää on myös näkymättömissä oleva suolen mikrobifloora ja paksusuolen kuonakerros, joka pitää muistaa poistaa säännöllisin väliajoin joko kotisuolihuuhteluin tai koneellisesti ammattilaisen opastuksella eikä keväinen paastokaan ole pahitteeksi.

Loppuun asiaan kuuluvat toivotukset:

Muistakaa tehdä paljon syntiä, korjaan syödä paljon suklaamunia ja juhlia kaikkia mahdollisia voittojanne hesburgerissa

ja

muistakaa kivittää kaikki läskit, korjaan ostaa kallis kuntosalikortti heti loman loputtua

ja lopuksi

muistakaa julkisesti ristiinnaulita kaikki tahot, jotka kehtaavat esittää, että elämässä voisi keskittyä muuhunkin, kuin seuraavan suupalan miettimiseen ja sen ongelman yhä uusiin ja uusiin luoviin ja pikkutarkkoihin ratkaisuihin, kuinka voisi yhtäaikaa maksimoida kehollisen nautintonsa ja ulkoisen täydellisyytensä.

Hyvää pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti