torstai 1. tammikuuta 2009

Lupauksen sisältö

Aamu alkaa, kun meidän keittiön nurkassa seisova yhdistetty viljamylly ja hiutalekone litistää kaurahelmistä hiutaleita. Hiutaleista keitän puuron, joka saa hautua ainakin puolituntia, mitä pitempään, sitä parempaa tulee. Heitän myös kaapista loput vehnäleseet puuron joukkoon. Uusia ei tänä vuonna sitten ostetakaan. Puuron päällä syön kaapista pois kotitekoisen banaanipäärynäsoseen. Huomisesta alkaen se vaihtuukin sitten omena- tai mustaherukkasoseeksi.

Kerrataanpa vielä lupauksen koko sisältö:

-Vältetään eläinperäisiä tuotteita
-Vältetään lisäaineita
-Vältetään kaukaa tuotuja elintarvikkeita.
-Suositaan luomua ja lähiruokaa
-Mennään iltaisin nukkumaan klo 22 mennessä :-)

Toisinsanoen teen yhdenperheen tutkimusmatkan siihen, millaista olisi elää sen varassa, mitä täältä Suomesta kasvikunnasta saa.

Kiinnostavaa olisi tietysti käydä mittaamassa omat ravintoainestatukset etenkin kriittisten vitamiinien ja mineraalien osalta ennen ja jälkeen lupauksen, mutta se taitaa kustannussyistä jäädä tekemättä.

Projektissa auttaa kotoa löytyvä viljamylly ja hyötykasvikuivuri sekä pieni marja-, mehu- ja hillovarasto viime kesältä. Vanhoja varastoja en aio roskiin heittää, vaan ensimmäisten kuukausien aikana syödään kaapeista kiltisti pois niin riisit kuin mantelitkin. Ja tietysti kompromisseja joutuu tekemään, mutta yritän raportoida niistä täällä.

1 kommentti: