perjantai 2. tammikuuta 2009

Hollantilaisia ranskanperunoita Hesessä

Kävimme lasten kanssa Korkeasaaressa. Eväänä oli itsetehtyjä sämpylöitä Lassilan luomutilan viljasta ja muutama lähikaupasta ostettu perunapiirakka (en kyllä tarkastanut, onko voideltu kananmunalla ja mikä oli raaka-aineiden alkuperä).

Kotimatkalla yllätti isompi nälkä ja piipahdimme kodin vieressä olevassa Hesburgerissa. Sain kuulla, että lihat ja kanat ovat kotimaisia, samoin sämpylät, mutta yllätys ylläyts, ranskanperunoiden raaka-aine, peruna, olikin hollantilaista.

Hesen kasvisten alkuperä vaihtelee saatavuuden mukaan. Ketsupin, sinapin, maustekurkkujen ja paistoöljyn alkuperää en edes yrittänyt kysyä. Pisteet ystävälliselle henkilökunnalle, joka selvitti parhaansa mukaan, missä Hesen monista muovipusseista lukee made in Finland.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti