torstai 8. tammikuuta 2009

Pikaruokaa kuivurituotteista

Lapset ovat tunnetusti nirsoja syömäreitä, mutta tänään onnistuin yllättämään iloisesti sekä 7-vuotiaan esikoiseni että 1,5-vuotiaan kuopukseni.

Ruokana oli kuivatuista porkkanoista ja punajuurista sekä auringonkukan-, pellavan- ja seesaminsiemenistä koottu pastasalaatti. Ateria syntyy niin, että kuivatuotteet sekä kourallinen hyviä mausteyrttejä laitetaan pannulle muhimaan rypsiöljyssä miedolla lämmöllä. Kansi on hyvä pitää päällä turhan energiahävikin välttämiseksi. Pasta keitetään eri kattilassa, ja kun se on kypsää on aika yhdistää ainekset ja syödä. Idut ja tuoresalaatin voi heittää joukkoon tai syödä erikseen.

Koska pääruuan valmistamiseen kului aktiivista työaikaa alle 10 minuuttia vaivauduin tekemään vielä jälkiruuan. Kotitekoisesta kauramaidosta ja kaupan ruusunmarjasoseesta tulikin sokerilla maustettuna kelpo vanukas, jonka tarjosin pakastevadelmien kanssa. Eikä senkään tekemiseen muuten mennyt kuin 10 minuuttia, jos ei lasketa kauramaidon valmistukseen kulunutta aikaa eikä tiskiä, joka vielä odottaa tekijäänsä..

On muuten monia hyvin perinteisiä suomalaisia jälkiruokia, joihin ei tarvita maitoa eikä munia. Oma suosikkini tästä ruokaperheestä on omenamuru, johon sekoitetaan sopivassa suhteessa sokeria (1,5dl), jauhoja (2dl), hiutaleita (2dl) ja kasvismargariinia (150g) sekä tietysti reilusti kanelilla ja sokerilla maustettuja omenalohkoja. Ladotaan vuokaan kolmena kerroksena, paistetaan rapeaksi ja haudutetaan jälkilämmöllä kypsäksi.

Ja eikun syömään vaikkapa kaurakerman keralla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti