keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Punajuuriohrattoa ja hernekaurapihvejä

Minulla on käytössäni erinomainen fennovegaanisuutta liputtava keittokirja nimeltään Härkäpapua sarvista (tekijät: Somersalo, Mattila, Tuomisto ja Haimi). Tämän kappaleen omistan kyseisen kirjan mainostamiseen ja samalla kerron, mitä meillä tänään syötiin.

Kirkkaanpunaisen sipuli-punajuuriohraton viimeistelin kotitekoisella kauramaidolla ja maustoin tilkalla punaviinietikkaa ja kotimaisia kuivattuja yrttejä. Kauramaidon valmistuksessa syntyneet kaurakuidut sekoitin keitettyyn hernerouhesoseeseen (joka myös oli omassa myllyssä jauhettua) ja maustoin epäortodoksisesti italialaisella tomaattipyreellä, pippurilla ja basilikalla. Taikinaa piti tässä tapauksessa hiukan kiinteyttää kaupan korppujauholla (joka toivon mukaan oli suomalaista) ennen kuin paistoin sen pannulla rypsiöljyssä kullanruskeiksi pihveiksi. Lopullisesti kypsensin pihvit epäekologisesti uunissa, mutta samassa uunissa paistoin myös pehmeitä omena-porkkana muffinsseja, luonnollisesti ilman kananmunia.

Nam nam. Seuraavan kerran kun ryhdyn näin isotöiseen ruuanlaittoon, yritän muistaa tehdä vielä isomman annoksen, että saa samalla viikon tarpeiksi ainakin hernepihvejä, joissa oli eniten työvaiheita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti